Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ


  1.       Αρχικά, εφοδιαζόμαστε με ένα μεταλλικό παραλληλεπίπεδο διαστάσεων περίπου 80Χ16Χ16 mm και ένα μεταλλικό κύλινδρο διαμέτρου 10mm και μήκους 150mm.
  2.      Πρώτα αρχίζουμε να λιμάρουμε τις έδρες του παρ/δου, ώστε να γίνουν λείες και να απελευθερωθούν από τη σκουριά, καθώς και τις γωνίες, για να μην είναι κοφτερές.
  3.     Πάλι με τη λίμα "τρώμε" τις ακμές και τις γωνίες της μικρής έδρας που δε θα κοπεί.
  4.     Έπειτα, χρησιμοποιούμε την κιμωλία, το παχύμετρο και το σημαδευτήρι για να ασπρίζουμε το μέταλλο και να σημειώσουμε το κομμάτι που θα κοπεί.
  5.       Η κοπή γίνεται με το σιδηροπρίονο. Σε αυτό το σημείο, προσέχουμε η κοπή να γίνει λιγότερο από το επιθυμητό, αφού είναι εύκολο μετά να τελειοποιηθεί με τη λίμα.
  6.   Πάλι με την κιμωλία, το παχύμετρο και το σημαδευτήρι, βρίσκουμε το κέντρο της τρύπας που μας ενδιαφέρει. Το σημείο αυτό το χτυπάμε με την "μπότα", για να οδηγήσουμε το τρυπάνι.
  7.       Με το τρυπάνι ανοίγουμε κατάλληλη τρύπα, η οποία προσέχουμε να είναι στο επιθυμητό σημείο.
  8.       Στην τρύπα που ανοίξαμε, δημιουργούμε σπείρωμα με τη βοήθεια του κολαούζου. Το κολαούζο το περιστρέφουμε δεξιά - αριστερά, ώστε να φεύγουν τα κομματάκια του μετάλλου.
  9.       Όσον αφορά το κυλινδρικό τμήμα, με μια λίμα και τον τόρνο καμπυλώνουμε την μία άκρη.
  10.       Επίσης με τον τόρνο, ελλατώνουμε όσο χρειαζόμαστε την άλλη άκρη.
  11.       Σε αυτή την άκρη δημιουργούμε σπείρωμα με το βιδολόγο, ακολουθώντας διαδικασία όμοια με αυτή του κολαούζου και λαδώνουμε όταν χρειάζεται.
  12.       Τέλος, ενώνουμε τα δύο κομμάτια, φτιάχνοντας το σφυράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου